5 toffe ideeën over sierlijsten

We zijn vaak bezig met hoe we de binnenkant van onze woning een mooiere uitstraling willen geven. Het feit is dat de binnenmuren evenveel aandacht nodig hebben als de buitenmuren. Ruimten zoals een eethoek binnen of de woonkamer met comfortabele banken zouden er aantrekkelijker en mooier uitzien als ze een decor hadden. Eveneens aan de bovenkant van de muren worden sierlijsten steeds vaker toegepast.

Sierlijsten in verschillende stijlen

Sierlijsten zijn te krijgen in vele stijlen zoals klassiek, retro, modern, eigentijds, strak en nog veel meer. Veel mensen denken dat lijsten en ornamenten alleen in een oud of monumentaal pand geplaatst worden. Dat hoeft niet, ze passen bij vele inrichtingen, ongeacht het bouwjaar van uw huis. Ornamenten stammen uit de tijd van de Grieken en Romeinen. De ontwikkeling gaat nu nog steeds door. De mogelijkheden van sierlijsten zijn eindeloos. Sierlijsten zijn ook met de tijd mee gemoderniseerd. Zo kan een lijst zorgen voor een mooie overgang van muur naar plafond, of voor het wegwerken van een gordijnkast of als indirecte verlichting. Voor iedere toepassing zijn er passende lijsten beschikbaar. De mogelijkheden om met lijstwerk en ornamenten een exclusievere uitstraling aan uw woning te geven, zijn eindeloos. Hieronder 5 toffe ideeen over sierlijsten.

Wilt u een moderne uitstraling?

Kies dan voor en strakke plint of lijst. Mag het iets drukker? Dan is een combi van een bewerkte sierlijst gecombineerd met een perklijst een idee. Lijsten zijn in verschillende soorten materialen te krijgen. De lijsten zijn van gips of kunststof en worden met de hand aangebracht. Sierlijsten worden vaak in combinatie met ornamenten toegepast. Ook hiervoor zijn verschillende mogelijkheden.

Sierlijsten in combinatie met koof met licht

Bij een verbouwing denkt u al snel aan uw muren, nieuwe vloer, nieuwe keuken, enzovoorts. Maar denkt u ook na over uw plafond? Of wordt deze gewoon wit? Uiteindelijk draait het allemaal om sfeer, niet waar? Waarom dan een kille, witte plafond? Met sierlijsten brengt u bijvoorbeeld al meer decoratie in uw ruimte, maar wat doet u met licht? Een cruciaal onderdeel van sfeer namelijk verlichting. Sierlijsten met verlichting dus!

Sierlijsten in combinatie met verouderde schilderijlijsten

Gebruik oude prenten. Ga eens langs bij de kringloopwinkel of ze nog mooie oude prenten heeft. In combinatie met sierlijsten kan dat een mooi effect geven!

Gebruik van lichte kleuren

Het kiezen van een geschikte accentkleur hangt af van heel wat factoren. Hoewel we geen kijkje kunnen nemen in uw interieur zijn er toch enkele basisregels die van toepassing zijn in elk interieur. Hou rekening met de natuurlijke verlichting. Wanden waar weinig daglicht op schijnt zal sowieso donkerder ogen. Donkere ruimtes geeft u dus best een lichter accentkleur.

Gebruik sierlijsten ledverlichting

Bij indirecte verlichting wordt de directe omgeving gebruikt om de ruimte te verlichten. Dit kan aan de hand van het plafond, de wanden of andere vlakken. Ideaal in combinatie met sierlijsten aan het plafond.

Sierlijsten alleen schuren

Sierlijsten door middel van een plintneut op de plinten, geven een extra accent aan elke ruimte. Soms kan dat een heel mooi effect geven aan het interieur door ze alleen te schuren.

Sierlijsten laten maken?

Wat vind u van deze 5 toffe ideeen over sierlijsten? Als u kiest voor Orlando Jacobs, dan kiest u voor zekerheid, 10 jaar ervaring met de drift om efficiëntie en snelheid te combineren. Uiteraard met een kritische blik en helder advies binnen uw budget en mogelijkheden. Orlando Jacobs streeft naar het beste resultaat! Neem contact met ons op voor meer informatie en/of een afspraak.

Diensten

Stukadoor

Neem contact op