Glad pleisterwerk

Glad pleisterwerk

Wat is glad pleisterwerk? Glad pleisterwerk is een stucmethode en zorgt voor een zeer strakke afwerking van een wand of plafond en is geschikt als ondergrond om te behangen. Dat bestaat uit een enkellaag systeem van hand en hechtgips. Doordat het product niet egaal opdroogt, is (bijna) altijd een nabehandeling vereist. ­Houdt u van strakke wanden en nette frisse aanblik van uw woonkamer of andere ruimtes? Dan is pleisterwerk het juiste product voor u. Pleisterwerk kan overal binnenshuis toegepast worden: bijvoorbeeld als afwerking van uw woon- en slaapkamers, maar bijvoorbeeld ook als nette praktische afwerking boven uw tegels in de badkamer, of om oude vergane wanden weer te kunnen behangen.

Is glad pleisterwerk ook geschikt voor buitenruimtes?

Glad pleisterwerk kan zowel binnen als buiten zolang de muur, wand of het plafond daarvoor geschikt is. Zo kunt u uw woonkamer, slaapkamer, of (gedeeltes van) uw toilet of badkamer laten bepleisteren. Op uw buitenmuren kunt u ook pleisterwerk laten aanbrengen. Om de buitenmuur weerbestendig te maken wordt een speciale afwerklaag aangebracht op het pleisterwerk.

Wanneer glad pleisterwerk?

Als u houdt van een nette en frisse aanblik van uw wanden en plafonds eventueel voorzien van lijsten en of ornamenten dan is glad pleisterwerk een goede keuze. U kunt ervoor kiezen om het gladpleisterwerk zelf te sausen of om dit door de stukadoor te laten doen. Bijkomend voordeel is dat gips vochtregulerend werkt. Glad pleisterwerk kan vocht opnemen en opgenomen vocht weer afstaan zonder dat er kleurverschil optreedt. Door deze eigenschap is pleisterwerk ook geschikt als afwerking van vochtige ruimtes zoals garages, badkamers en kelders. Daarnaast heeft glad pleisterwerk net als raapwerk brandvertragende eigenschappen.

Kosten van pleisterwerk

De kosten van pleisterwerk zijn afhankelijk van de status. Is er een dikke laag pleister nodig om de muur vlak te krijgen, dan betaald u gemiddeld meer dan bij een muur met minder relief. Zoals eerder gemeld kunnen deze kosten om verschillende redenen nogal uiteenlopen. Voor een specifieke offerte vragen wij u dan ook eerst contact op te nemen zodat de situatie samen besproken kan worden. Orlando komt dan zelf het stucwerk beoordelen en zo kan geheel vrijblijvend een indicatie worden opgesteld.

Diensten

Stukadoor

Neem contact op