3 belangrijke voorbereidingen voor stucwerk

Traditioneel stucwerk is een verscheidenheid aan beton, toegepast in verschillende lagen om een sterke verbinding met de muren te creëren. Stucwerk is populair om vele redenen, zoals de lage kosten, aardbevingsbestendigheid en het vermogen in vochtige klimaten. Dit artikel behandelt de voorbereidingen van stucwerk. Als stucadoorsbedrijf hebben we al verschillende stucwerken projecten weten af te ronden.

Eerste belangrijkste voorbereiding stucwerk

Ten eerste is het belangrijk om de weersvoorspellingen in de gaten te houden. De ideale weersomstandigheden voor het aanbrengen van stucwerk hebben betrekking op een bewolkte dag met weinig wind en temperaturen van 50 tot 60ºF (10-16 ºC). Stel de opdracht uit als de temperatuur de volgende week naar verwachting onder 40 º F (4 ºC) of hoger dan 32 º C (32 ºC) uit komt.

Stucwerk laten doen of zelf doen?

Waar het eveneens bij de voorbereiding misgaat is dat er geen omhullende materialen worden geplaatst. De meest voorkomende oppervlakken voor stucwerk zijn multiplex, OSB (Oriented Strandboard), cementboard en gipshulzen van betere kwaliteit. Zorg ervoor dat u de lokale bouwvoorschriften volgt tijdens het installeren van het omhullingsmateriaal. Wij als stucadoorsbedrijf in de omgeving Cuijck houden rekening met alle bouwvoorschriften en onze klanten zijn er ook voor verzekerd.

Het is mogelijk om over een open frame te stuken, maar dit resulteert in een minder gelijkmatige en minder structureel veilige muur. Als u van plan bent om het op deze manier uit te voeren, dan gelden andere voorbereidingen dan een gelijkmatige muur.

Bedek het triplex met twee lagen bouwpapier. De meeste bouwvoorschriften vereisen ten minste twee lagen bouwpapier of een gelijkwaardige waterbestendige barrière. U mag asfaltvilt of sommige soorten synthetische materialen gebruiken, maar gebruik geen plastic huisverpakkingen die niet bedoeld zijn voor stucwerk. Overlap het papier met minstens 10 cm en bevestig het met dak spijkers. Hoewel het niet vereist is volgens de voorschriften, wordt een luchtspleet tussen de twee lagen sterk aanbevolen om muur rot te voorkomen.

Voorbereiding 2 stucwerk: verwijder stof en vuil van de wanden

Voordat u uw stucwerkwanden schildert, moet u ervoor zorgen dat ze vrij zijn van vuil. U kunt een duwbezem gebruiken om de stofdeeltjes te verwijderen. Als uw buitenmuur met stucwerk een diepe textuur heeft, kunnen de borstelharen van de duwbezem de diepere delen van de muur bereiken. Wanden zoals deze moeten worden gereinigd met een hogedrukreiniger om het stof en vuil effectief te verwijderen.

Voorbereiding 3 stucwerk: kalmeer de haarscheurtjes

Voordat u buitenkant van stucwerk wordt geverfd, brengt u een waterdicht afdichtmiddel aan om de gebarsten delen van uw muur te repareren. Er kunnen ook grotere scheuren aan de muur zijn en waterdicht maken kan te kostbaar zijn om toe te passen. Voor de grotere en meer voor de hand liggende scheuren, moet u het gebarsten stucwerk vullen met een stucwerkreparatiemix. Zorg ervoor dat u de stappen bij het voorbereiden van het product volgt, zodat u een duurzame muurvuller hebt voor de buitenbeplating. Zorg er ook voor, voordat u de scheuren opvult, het losse vuil tussen de gebarsten delen verwijderd is.

Diensten

Stukadoor

Neem contact op